Rugaciunea pentru casa ce este tulburata de duhuri rele

Exista duhuri rele?

Duhurile rele exista si lucreaza neincetat cu vrajmasie impotriva oamenilor. Daca ele nu se vad, se vad insa semnele lucrarii lor, relele sau nenorocirile care se abat adeseori asupra noastra si asupra caselor noastre. Poarta prin care patrunde lucrarea duhurilor rele sunt patimile si slabiciunile noastre inainte de orice, precum si lipsa de rugaciune in casa sau lipsa preotului si a slujbelor de sfintire (sfestania) pe o perioada lunga de timp. Acolo unde nu este chemat numele lui Dumnezeu, ba mai mult este invocat cu timp si fara timp numele diavolului, acesta din urma se va instala cu duhurile lui mai devreme sau mai tarziu, aducand cu sine tulburare multa.

De unde stim ca locuinta noastra este tulburata de duhuri rele?

Cum spuneam mai sus, semnele prezentei si lucrarii duhurilor rele sunt tulburarea, nelinistea, raul de orice fel sau nenorocirile care bantuie uneori casa noastra, familia noastra. Adeseori, vin credinciosi la biserica si se plang de faptul ca de la un timp totul le merge rau in casa, totul parca merge pe dos, nu mai este liniste, intamplarile rele se tin lant, nimic nu le mai reuseste. Alteori nelinistea este insotita si de o frica continua inexplicabila, resimtita mai ales de copii si de membrii de gen feminin ai familiei si de sentimentul vecinatatii a ceva rau.

Trebuie stiut ca lucrarea diavolului si a duhurilor rele imbraca forme dintre cele mai diverse, de la raul care este atat de firesc si obisnuit incat este trecut drept lucru bun pana la situatiile cele mai evidente si infricosatoare de demonizati, adica de oameni stapaniti de demoni.

Acestea sunt situatii cand trebuie sa chemam preotul pentru a savarsi slujba prevazuta de Biserica „pentru casa care este stapanita de duhuri rele”.

Ce slujba savarseste preotul cu aces prilej?

Preotul va savarsi sfintirea apei mici sau sfestania insotita de o rugaciune speciala de alungare a duhurilor rele, in care, intre altele el se roaga cu staruinta lui Dumnezeu: „Tu, Doamne, intarirea celor ce-si pun nadejdea in Tine, zidul cel tare al celor ce-si pun increderea in Tine, departeaza, izgoneste si imprastie toata lucrarea diavoleasca, toata navalirea satanei, toata bantuiala puterii celei potrivnice, de la casa aceasta si de la cei care locuiesc in ea, care poarta semnul crucii Tale celei biruitoare si infricosatoare impotriva demonilor, si care cheama numele Tau cel sfant… Insuti, Stapane, pazeste pe toti care sunt in casa aceasta de toata vatamarea si ispita, izbavindu-i de frica de noapte, de sageata ce zboara ziua, de lucrul ce umbla intru intuneric, de intalnirea cu demonul de amiaza…”

Cum ne pregatim pentru aceasta slujba?

Acasa credinciosul va pregati pentru slujba o masuta si toate celelalte ca pentru sfestanie.
Mai importanta este pregatirea sa sufleteasca. Iata ce scrie cartea de slujba referitor la pregatirea credinciosului pentru aceste rugaciuni: „Cine va voi sa i se citeasca in casa aceste rugaciuni trebuie sa posteasca ziua aceea si sa faca milostenie dupa cum ii va fi puterea, si cu ravna sa se roage lui Dumnezeu, dar mai intai sa se marturiseasca.” Este bine, de asemenea, daca este cu putinta, preotul sa savarseasca mai intai Sfanta Liturghie la biserica, la care sa participe si cei ce doresc slujba.

Slujba care se face la casa sau la locul ce sunt suparate de farmece sau de descantece

Ce sunt farmecele sau descantecele?

Farmecele sau descantecele sunt lucrari ce se savarsesc de catre oameni rauvoitori care se vand diavolului si fortelor intunericului pentru ca prin intermediul acestora sa faca rau semenilor lor. Nu exista nici o indoiala ca farmecele, descantecele, vrajile si toate cele asemenea se fac cu puterea diavolului.

Ele nu au putere asupra omului care stie de Dumnezeu, care se roaga, isi face semnul sfintei cruci si se fereste de pacate grele. Omul care primeste binecuvantarea si puterea sfintitoare a lui Dumnezeu nu poate fi biruit de puterea diavolului, chiar daca se fac asupra lui farmece sau vraji. Sunt afectati cei care stau departe de Dumnezeu si de biserica, cei care se afunda in fel de fel de pacate grele si care nu se ingrijesc sa se spovedeasca si sa primeasca binecuvantarea ocrotitoare a lui Dumnezeu, cei care nu fac sfintirea caselor, cei care traiesc necununati sau in oricare alta faradelege, cei care se incred prea mult in propriile puteri si nu-L mai cauta pe Dumnezeu, nu se mai inchina, nu mai stiu de nimic sfant.

Nu trebuie sa ne indoim deloc de existenta si de posibilitatea acestor lucrari diavolesti prin intermediul oamenilor rai. Sunt prea multe marturii in jurul nostru pe care nu le putem ignora. De altfel, daca n-ar fi fost posibile, Biserica n-ar fi randuit slujbe impotriva lor.
Inca odata, credinciosul care participa la viata Bisericii, care stie de Sfanta Liturghie, de spovedanie si impartasenie, care se insemneaza cu semnul crucii, acela nu trebuie sa se teama de farmece si de oricare alt fel de lucrare diavoleasca.

Ce slujba se face?

Dupa randuiala Bisericii, pentru astfel de situatii se face mai intai Sfanta Liturghie la biserica, iar la casa sau locul suparate de farmece se fac mai multe rugaciuni in care preotul se roaga, intre altele, pentru ca Domnul nostru Iisus Hristos, Cel care S-a facut om „ca pe om de inselaciunea diavolului si de chinurile lui sa-l elibereze si sa strice toate facerile lui cele diavolesti”, „… sa caute cu milostivire spre casa aceea si spre cei ce locuiesc in ea si sa izbaveasca pe cei bantuiti si inviforati de supararile cele rele ale oamenilor celor vicleni, ale otravitorilor si descantatorilor, ale fermecatorilor si fermecatoarelor si ale diavolilor celor vicleni…”  Urmeaza un blestem care se face de catre preot la adresa demonilor si a celor care lucreaza cele diavolesti, in care se spune si urmatoarele: „Va blestem pe voi atotviclenilor, incepatorii rautatilor, blestematilor si uratilor diavoli, pe voi care otraviti si fermecati locurile si casele oamenilor… impreuna cu cel ce s-a dat voua, vicleanul om, ca sa fiti adusi casei acesteia sa o tulburati si cu rele naluciri si cu bantuielile voastre si suparati si sa necajiti pe cei care locuiesc in ea si imprejurul ei… Ci cu toata puterea numelui Atottiitorului Dumnezeu in Sfanta Treime slavit… si cu puterea cinstitei si de viata facatoarei Cruci… cu tarie poruncesc voua viclenilor duhuri, degrab sa fugiti de la casa aceasta si de la cei ce locuiesc in ea, cu toate descantecele si farmecele voastre, iar de acum niciodata sa nu va mai intoarceti la ea…”

Dupa aceea, luand aghiasma mare sau apa sfintita, preotul stropeste casa si locul casei pe din afara, rostind: „Sa fuga si sa se departeze de la casa aceasta tot vicleanul diavol si otravirea si farmecele si descantecele prin stropirea cu aceasta apa sfintita si niciodata sa nu se mai intoarca, ci sa se stinga; in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *